Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0226-312743
  • kantoor@kramerverzekeringen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0226-312743

Particulier pensioen

Voor de meeste mensen geldt dat zij recht hebben op AOW zodra zij de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Er zijn wel wat 'spelregels' m.b.t. de duur dat men in Nederland heeft gewoond en/of gewerkt.

Hoeveel bedraagt de AOW-uitkering?

  • voor alleenstaanden is het AOW-pensioen ca. 70% van het netto minimum loon (€ 1.334,94 per maand 1-7-2022)
  • alleenstaanden met kinderen onder de 18 jaar ontvangen een toeslag waardoor hun AOW-pensioen op 90% terecht zal komen. 
  • gehuwden of samenwonenden ontvangen ieder 50% van het minimum loon. Samen 100% dus. (€ 914,15 per maand p.p. per 1 juli 2022)

Erg veel is dat allemaal natuurlijk niet. Meer weten over de AOW ga naar de site van de Sociale Verzekeringsbank

Meer inkomen

Eigenlijk bestaan er maar drie methodes om zeker te zijn dat je straks niet alleen van je AOW hoeft te leven.

  1. Via de werkgever aanvullend pensioen opbouwen. Vaak zijn dat verplichte regelingen, waarbij de premie die aan jou in rekening wordt gebracht afhankelijk is van je salaris en waarbij de uitkomst afhankelijk kan zijn van het resultaat van beleggingen. Jouw pensioenstand weten ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl log in met je DIGID en  
  2. Zelf extra sparen via 'lijfrente'. Daarmee hevel je als het ware delen van uw huidige inkomen (voordat er belasting over wordt geheven) over naar de periode dat je met pensioen bent. Een interessante methode wanneer je op dit moment voldoende over houdt
  3. Zelf sparen op een spaar- of beleggingsrekening.

Minder lasten

Op die manier kun je natuurlijk zorgen voor extra inkomen. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen tegen die tijd minder lasten te hebben. Daarbij kun je denken aan een eigen huis waarvan de hypotheek is afgelost tegen de tijd dat je met pensioen bent.

Het is erg adviesgevoelige materie. Temeer daar de Belastingdienst veel goed vindt, maar wel over je schouder blijft meekijken. Inzicht krijgen is dan ook van groot belang. En daar gaan wij je graag aan helpen. Het is ons vak.

Je kunt direct een afspraak met ons maken. Bij ons op kantoor of bij jou thuis. Net wat jou het beste uitkomt.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken!