Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0226-312743
  • kantoor@kramerverzekeringen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0226-312743

Hypotheekadvisering

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar je doorgaans 30 jaren "aan vastzit". Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in jouw leven die lening zou kunnen gaan "knellen".

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop jouw inkomen veranderen kan. 
De geboorte van kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken. Ook de pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs permanent daalt. Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar. Zoals tijdens de studie van kinderen. Om jouw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van een systeem, waarmee we iedere hypotheekmogelijkheid voor jou kunnen doorrekenen, met daarbij het inzicht, hoe de woonlasten zich in 30 jaar ontwikkelen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen maken, gaan we eerst goed met jou na, aan welke eisen jouw hypotheek moet voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet jouw hypotheek er uit zien? Wat past bij jouw situatie? 

Zoeken naar de juiste geldgever

En wanneer die keuze gemaakt is, gaan we met jou na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren. In die keuze speelt  de rente een rol en voorwaarden voor extra aflossingen en het mee kunnen verhuizen van de hypotheek. En wanneer dan de vorm van jouw hypotheek vaststaat, de bank die dat leveren gaat en het rentetype, pas dan vragen wij een offerte aan. 
Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met jouw handtekening ga je wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie. En mocht NHG met een flinke rentekorting mogelijk zijn, dan mag je van ons verwachten dat wij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank jou definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van jouw keuze ter ondertekening. Het zal jou inmiddels niet meer verrassen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat jou eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om jouw financiële toekomst. En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

Ben je toe aan een kostenloos verkennend hypotheekgesprek, dan kun je ons via onderstaande knop direct bereiken. Of telefonisch uiteraard. Wij maken graag tijd voor jou!

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op!