Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0226-312743
  • kantoor@kramerverzekeringen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0226-312743

Wat zijn de belangrijkste verzekeringen voor een hovenier?

Voor een hovenier zijn bepaalde verzekeringen van belang. Welke verzekeringen heb je als hovenier echt nodig en wat is het nut van een verzekering bij schade?

Als ondernemer wil je de risico’s goed verzekeren, maar je moet wel weten wat noodzakelijke verzekeringen zijn. Welke verzekeringen kan een hovenier niet zonder?

Je wilt je niet dagelijks bezighouden met verzekeringszaken en dat hoeft ook niet. Wij kunnen jou hierin adviseren en ervoor zorgen dat je de verzekeringen afsluit die bij jou en jouw bedrijf passen, zonder dat je teveel premie betaalt. Het gaat niet alleen om het bedrijf zelf, maar zeker ook over de werknemers en vergeet ook jezelf niet. Wat je moet verzekeren is maatwerk, maar we kunnen wel een aantal verzekeringen toelichten waar je in ieder geval niet zonder kunt.

De financiële gevolgen door aansprakelijkheid verzekeren

Door een fout kun je schade aanrichten aan anderen of aan bezittingen van anderen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een per ongeluk vernielde tuintafel, maar de financiële gevolgen kunnen ook veel groter zijn. Jezelf of een van de werknemers kapt bijvoorbeeld een boom die net de verkeerde kant op valt en een persoon of een huis raakt. Met de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven draagt de verzekeraar de financiële schade. Het schadebedrag door aansprakelijkheid kan hoog oplopen, dus je kunt het maar beter verzekerd hebben.

Hoe zijn de spullen verzekerd?

Hoveniers werken met kostbare spullen die goed verzekerd moeten zijn. Het gaat bijvoorbeeld om dure tuingereedschappen, maar ook om motorrijtuigen en aanhangers. Voor motorrijtuigen geldt een verzekeringsplicht. Ze moeten minimaal verzekerd zijn tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Met een aanvullende cascoverzekering kun je de motorrijtuigen ruimer verzekeren. De overige bezittingen sluit je een inventaris- en goederenverzekering voor af. Let ook goed op hoe ruim de dekking is bij diefstal en wat de voorwaarden voor de dekking zijn. Wij kunnen jou er alles over vertellen.

Het bedrijfspand verzekeren tegen brand

Maak je gebruik van een loods of een schuur voor het opslaan van de zakelijke bezittingen? Vergeet de zakelijke verzekering niet. Een pand of loods op naam van jouw bedrijf biedt een particuliere verzekeraar geen dekking tegen. Zorg dus voor een zakelijke verzekering. De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van de in het pand opgeslagen spullen. Vaak blijft de dekking niet beperkt tot een vergoeding uitsluitend bij brand. Bijvoorbeeld stormschade en inbraakschade zijn vaak ook meeverzekerd.

Werknemers kunnen ziek worden

Bij ziekte van werknemers hebben werkgevers een loondoorbetalingsplicht. Bij een langdurige ziekte kan dit een grote kostenpost opleveren. Met een verzuimverzekering kun je het risico bij een verzekeraar neerleggen.

Ondernemers moeten zichzelf niet vergeten

Het risico van het arbeidsongeschikt raken wordt vaak onderschat. Zeker met een actief beroep als hovenier is het verzekeren van het arbeidsongeschiktheidsrisico belangrijk. Let ook op de pensioenopbouw. Zonder een aanvullend pensioen bestaat er alleen maar recht op een AOW-uitkering. Dit is een uitkering gebaseerd op het minimumloon. Op diverse manieren kun je een aanvulling opbouwen, maar je moet er wel zelf actie voor ondernemen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-06-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.