Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0226-312743
  • kantoor@kramerverzekeringen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0226-312743

Een tweede auto verzekeren - Hoe doe je dat?

Sta je op het punt om een tweede auto erbij te kopen? Wist jij dat je kunt profiteren van de in de eerste auto opgebouwde schadevrije jaren? Ga voor de tweede autoregeling voor de autoverzekering.

Een tweede auto biedt gemak en comfort, maar het verzekeren kan erg duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om de kosten te drukken.

Bij het verzekeren van een auto is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar ook met veel schadevrije jaren begin je met een tweede te verzekeren auto nog steeds op nul schadevrije jaren. De opgebouwde jaren zitten namelijk vast in de verzekering van de eerste auto. Toch zijn er manieren om de premie voor de tweede autoverzekering te drukken.

Heb je nog schadevrije jaren beschikbaar?

Heb je misschien in de afgelopen jaren ook al een tweede auto op naam gehad? Of heeft jouw partner een auto op naam gehad? Misschien zijn er nog wel schadevrije jaren beschikbaar die nu niet in gebruik zijn. Dit kunnen wij voor je nakijken. Helaas zijn de jaren die momenteel niet gebruikt worden maar tijdelijk geldig. Een geldigheidsduur van twee tot drie jaren is tegenwoordig gebruikelijk.

Maak gebruik van de tweede autoregeling

Maar vaak levert de zgn. 'tweede auto-regeling' meer voordelen op. Want in dat geval start de verzekering voor de tweede auto gelijk al met dezelfde korting als die van de eerste auto. Heb je bijvoorbeeld recht op 75 procent korting in de verzekering voor de eerste auto, dan krijg je deze korting ook voor de tweede auto.
Biedt jouw huidige autoverzekeraar de tweede autoregeling niet aan? Dan sluiten wij jouw autoverzekering simpelweg over naar een verzekeraar die de regeling wel aanbiedt. Op die manier krijgen beide autoverzekeringen dan toch nog dezelfde (hoge) korting. 

Wat zijn de gevolgen bij schade met de tweede auto?

De korting in de autoverzekering van de tweede auto wordt overgenomen, maar de verzekeringen worden verder niet aan elkaar gekoppeld. Dus wanneer met een van beide auto's schade wordt gereden, heeft dat nog steeds alleen maar invloed op de autoverzekering van die ene auto. 

Je krijgt geen schadevrije jaren cadeau

Met de tweede autoregeling krijg je een korting cadeau, maar geen schadevrije jaren. Bij het beëindigen van de verzekering vervalt de extra korting en krijg je van de verzekeraar een opgave van de gedurende de looptijd van de autoverzekering werkelijk opgebouwde schadevrije jaren.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Gewoon even bellen of mailen. We zoeken het graag voor je uit.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-02-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.